Categories
Каталог

30139 Слънцезащитно мляко SPF 30, 200 мл

30139 Слънцезащитно мляко SPF 30, 200 мл
Марка: TianDe with Love
Код на продукта: 30139
Наличност: В наличност
Цена: 31,10 лв.
Брой:  

Вашето място под слънцето! Защита и грижи в един флакон!

С настъпването на топлите дни хората се разделят на два лагера – някой с удоволствие излага лицето и тялото си на галещите слънчеви лъчи, а други се опитват да ги избегнат. При това и едните и другите имат своите „железни“ аргументи. Почитателите на тен не се уморяват да твърдят за ползата и дори за необходимостта на витамин D. Този витамин действително се произвежда в нашият организъм само под действието на слънчевите лъчи, за да бъдем конкретни – под въздействието на ултравиолетовите лъчи.  Той има много заслуги. Например, смята се, че той работи срещу депресията, а именно участва в регулирането на тирозинтидроксилаза – фермент, необходим за произвеждането на дофамин (тъй наречен хормон на щастието), а също адреналин и норадреналин.

„Белоснежките“ на свой ред, твърдят, че  стоенето на слънце – не е много полезен навик, а витамин D не оправдава фотостареене, както и ранните бръчки, които предизвикват същите ултравиолетови лъчи.

Както обикновено се случва истината е „златната среда“. Витамин D е необходим на организма и помага в борбата със зимната  депресия, а слънцето тук е в ролята на верен помощник. Но в същото време ултравиолетовите лъчи  предизвикват фотостареене. Какво да правим? Отговорът лежи на повърхността – използвайте качествена защитна козметика и се излагайте  на слънце колкото желаете!

Специалното водоустойчиво мляко от ТианДе е с комплексен защитен фактор UVA и UVB за тен, SPF 30 което ще Ви помогне да се наслаждавате на слънцето без вреда за кожата. Нанесете го преди излизане от къщи, през лятото, върху откритите участъци на тялото и не забравяйте да си го вземете на плажа! 

Съществуват три типа слънчеви лъчи – UVA, UVB и UVC ние сме заинтересовани само от първите два, тъй като UVC лъчи не достигат земята и се филтрират от озоновия слой на нашата планета.

UVA - лъчи присъстват в живота ни всеки ден, от момента на изгрев до залез слънце. Те са активни през цялата година, независимо от климатичната зона, температурата навън и времето. Преминават през облаците, с лекота преодоляват тази  бариера и «галят» нашата  кожа. Даже и прозорците за тях  не са преграда! Именно заради това някои козметолози предлагат да се използват слънцезащитни кремове даже вкъщи. UVA лъчите са пигментообразуващи или дълговълнови и представляват 95% от слънчевата радиация, достигаща до Земята.  Тези коварни  лъчи провокират синтез на  свободните радикали и в последствие, стареене  на кожата.

UVB лъчите – средни вълни на ултравиолетово излъчване. Смята се, че те са много по-опасни от дългите вълни. За щастие, само 5% от тях достигнат земната повърхност. Всичко останало се абсорбира от озоновия слой и облаците. Те показват най-голяма активност от 11:00 до 16:00 часа. Именно тези лъчи са отговорни за слънчево изгаряне и зачервяване на кожата..

Слънцезащитно мляко  от TianDe надеждно защитава кожата Ви от UVA и UVB лъчи и предотвратява фотостареенето. Фактор с високо ниво на защита - SPF 30 - ви подсигурява дългосрочното излагане на слънце. Не забравяйте да се актуализира редовно млякото, особено след къпане.

Въпреки факта, че използвате защитни козметика, запомнете: твърде дълги слънчеви бани са вредни за кожата! За да се изчисли безопасното пребиваване на слънце, използвайте една проста формула: нивото на SPF средства (в случая 30) се умножава по броя на минутите, за които обикновено ще   изгорите  на слънце без защита. Крайният резултат ще бъде най-доброто време, в което можете да прекарате на плажа. Тоест ако обикновено чувството на дискомфорт на кожата се появява след 10 минути, то със SPF 30 периодът на относително безопасно пребиваване на слънце се увеличава до 300 минути Не забравяйте, че чувството на дискомфорт - това не е пурпурна кожа! Това е почти незабележимо зачервяване и усещане за леко парене.

Слънцезащитно мляко SPF 30 от TianDe не само защитава кожата Ви от вредните ултравиолетови лъчи, но и ще се грижи за нея внимателно, благодарение на активните компоненти в състава си!

4 активни съставки за красотата на кожата Ви:

 • Пантенол - омекотява кожата;
 • Бета-каротин - антиоксидантна защита;
 • Витамин Е - удължава младостта;
 • Алантоин - ускорява регенерацията;

Активни съставки:

Пантенол - един от най-ефективните средства за увредена кожа. Той перфектно успокоява, овлажнява, облекчава сърбежа и предпазва от неблагоприятните фактори, включително и тези от ултравиолетовите лъчи. Пантенол – още популярен като “провитамин B5“, е от съществено значение за красотата на кожата и косата. В тялото, провитамин В5 бързо се превръща във витамин В5 (пантотенова киселина), основна съставка на коензим А, който има ключова роля в механизма на възстановяване на клетки и тъкани. Този витамин участва активно във формирането и регенерацията на кожата и косата. 

Бета-каротин – това е провитамин А, мощен  антиоксидант, който има способността да отблъсква вредните свободни радикали, които се появяват най-вече при слънчево изгаряне. При излагане на слънце, бета-каротинът в тялото ни функционира подобно на кожния пигмент – отразява слънчевите лъчи, съхранява се в кожата и я оцветява. Защитава  кожата от преждевременно  стареене, което причиняват ултравиолетовите лъчи. Това вещество предотвратява и лекува повредената повърхност на кожата, ефективно премахва зачервяването. Помага за укрепване на хидролипидната мантия на кожата.

Витамин Е (Tocopherol) – е най-ефективният антиоксидант, който пази виталността на кожата от вредното влияние на външните фактори – кислород, ултравиолетова светлина, замърсяване. Като задържа във външните слоеве мастноразтворимите витамини А и D, той подпомага растежа и възстановяването на кожата. Важно свойство на витамин Е е способността му да овлажнява, омекотява и придава еластичност на кожата, благодарение на което е получил определението витамин на младостта. Активно стимулира процеса на  регенерация и обновление на  клетките на  кожата, предотвратява стареенето, запазва и поддържа Вашата красота. От съществено значение е за суха кожа и е в състояние да изгладят фините бръчки и да предотврати появата на нови.

Алантоинът – много добро средство за заздравяване тъканта. Той има естествено успокояващо и лечебно действие, което повишава водното съдържание в извън клетъчната матрица, укрепвайки структурата на клетката. Също така овлажнява и прави кожата по-гладка, подпомага клетъчното регенериране за по-бързо заздравяване на рани или белези. Алантоинът не съдържа аромат, не е токсичен и е хипоалергенен. Затова съставката е подходяща и за хора с чувствителна кожа, розацеа или екзема. Ускорява регенерацията на кожата, омекотява кожата и спомага за облекчаване на болката. Средствата, с високо съдържание на алантоин се идеални за кожа, която е изложена на постоянно негативно влияние на околната среда. Перфектно успокоява кожата след слънчеви изгаряния. 

 

Допълнителна информация

Какво е SPF (Слънцезащитен фактор) и как да го разчитаме

Излагането на слънце в много отношения е полезно за здравето и е важно за правилното функциониране на организма, но с увеличаването на Ултравиолетовата радиация (UV radiation) е от огромна важност излагането на слънце да става с повишено внимание и употреба на подходящ продукт за защита от вредните лъчи. Не забравяйте, че прекомерното припичане на слънце без Фотопротектор крие сериозни рискове за Вашето здраве!

Ултравиолетовата радиация се състои от три типа лъчи – UVA, UVB, UVC, които се различават по дължина на вълната, биологичната им активност и дълбочината на проникване в кожата. Докато лъчите UVC не водят до увреждане (изгаряне) на кожата или до ракови образувания, другите два типа: UVA и UVB могат да се отразят пагубно на организма ни, що се отнася до слънчево изгаряне и фотостареене.

UVA лъчите са дълговълнови и представляват 95% от слънчевата радиация, достигаща до Земята. Те проникват до дълбоките слоеве на кожата и в продължение на години се е смятало, че играят огромна роля за преждевременното стареене и образуването на бръчки. Въпреки, че UVA лъчите са по-малко интензивни от UVВ лъчи, те присъстват в слънчевия спектър през цялата година, през някои от месеците са дори много по-интензивни от UVВ и имат свойството да проникват дори през стъклени прегради и през облаците. Последните проучвания показват, че последствията от тях са не по-малко негативни от тези на UVВ лъчите, що се касае до злокачествените образувания, като те могат да предизвикат значителни клетъчни изменения в дълбоките слоеве на кожата (кератиноцитите в базалния слой на епидермиса), където се зараждат някои видове рак.

UVВ лъчите са със средна дължина на вълната и на тях се дължи слънчевото изгаряне, ускореното стареене на кожата, както и развитието на повечето форми на рак. Интензитета на този тип лъчи варира според сезона, географското местоположение и времето от денонощието. UVВ лъчите не могат да проникват през стъкло.

Въпреки, че вредата, която UVA и UVВ лъчите нанасят на кожата все още е обект на изследване, доказано е, че тяхната комбинация носи значителен риск от увреждане на кожата и може да доведе до необратими последици, като ракови заболявания и преждевременно стареене.

UVС лъчите са най-къса дължина на вълната и тъй като се филтрират от озона в атмосферата, те не могат да достигнат до Земята – поради тази причина не представляват опасност за хората.

SPF (SUNBURN PROTECTION FACTOR) – ФАКТОР ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ СЛЪНЧЕВО ИЗГАРЯНЕ (СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ФАКТОР)

Как да разчитаме SPF. Факторът за предпазване от слънчево изгаряне (SPF) показва теоретично времето, през което можете да останете изложени на слънце без да предизвикате слънчево изгаряне. Например продукт с SPF30 ще Ви позволи да се излагате на слънце 30 пъти по-дълго без да застрашите кожата си от изгаряне, отколкото, ако не използвате слънчева защита. Пример: Ако кожата Ви изгаря за 10 минути без Фотопротектор, нанасянето на продукт с SPF30 ще увеличи това време 15 пъти, т.е. времето, през което няма да изгорите, се увеличава на 300 минути. До скоро SPF се отнасяше само  за степента на предпазване от Ултравиолетовите В лъчи (UVB rays) и имаше големи различия между стандартите на отделните държави.

Европейски стандарт за SPF: През 2009 г. е подписано споразумение между Colipa (Европейска Асоциация за Козметика, Тоалетни и Парфюмерийни изделия), регулиращите инстанции на Япония, Южна Африка за стандартизиране на SPF в козметичните изделия. Отчетено е увреждането, което UVA лъчите нанасят на кожата и се въвежда нов начин за преценка на SPF. Новия стандарт за означаване изисква степента на защита от UVA да представлява 1/3 от изписания върху продукта тотален SPF. Пример: Ако защитата срещу UVA има SPF 5, a защитата от UVB е SPF 30, тоталния SPF, означен върху продукта, трябва да бъде SPF 15, без значение на това, че реалната защита от UVB е по-голяма. На етикета на продукта трябва да е ясно означено, че той отговаря на изискванията за SPF/UVAPF, посредством изписването и ограждането с кръгче на буквите UVA (диаметърът на кръгчето не трябва да бъде по-голям от височината на SPF номера. Повече информация на Английски език може да намерите тук.

Американски стандарт за SPF. FDA (Американската Администрация за Храните и Лекарствата) продължава да използва старите означения за измерване на SPF, но от Юни, 2012 г. продуктите предлагащи и защита от UVA, трябва да съдържат означение “Broad spectrum SPF” (Широкоспектърен Фактор за предпазване от слънчево изгаряне). Повече информация на Английски език може да намерите тук.

ДО КОЛКО ДА СЕ ДОВЕРИМ НА SPF

На практика, освен продуктите за защита от вредните слънчеви лъчи, съществуват множество странични фактори, които оказват влияние на степента на защита от слънцето. Някои Фотопротектори могат да бъдат измити частично или напълно при къпане или при изпотяване, неравномерното или недостатъчното нанасяне на слънцезащитния продукт може да остави участъци от кожата Ви с намалена защита или дори незащитени, а употребата на някои антибиотици или продукти, деривати на Витамин А (като Ретинол, например), могат да доведат до завишаване на чувствителността на кожата към слънцето.

Не забравяйте и факта, че около обяд слънчевите лъчи са най-опасни! Хладният вятър много ефикасно може да замаскира силата на слънцето и да Ви подведе – внимавайте! Друг важен фактор, който трябва да се вземе под внимание е отразяването на слънчевите от някои повърхности, което увеличава силата на слънчевата радиация:

Сняг – до 85%

Пясък – до 17%

Вода – до 5%

За да се постигне максималната защита, която даден продукт предлага, без значение от неговия SPF, е необходимо  той да се нанесе 15-30 минути преди излагането на слънце! След това не пропускайте да го нанесете отново, в съответствие с указанието на опаковката. Не всички Фотопротектори са водоустойчиви, така че внимателно прочетете листовката им и внимавайте, когато се къпете или се потите – може да се наложи да нанесете продукта отново в много по-кратък срок, от този, който означения SPF предлага.

ВИТАМИН D И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ФОТОПРОТЕКТОР

Тъй като синтеза на Витамин D, който е от изключителна важност за ключови процеси в нашия организъм, се извършва в кожата, при непрекъснато използване на Фотопротектор с висок фактор, е възможно този синтез да бъде нарушен и вашия организъм да не получава достатъчно за правилното си функциониране. Консултирайте се с Вашия дерматолог има ли необходимост да приемате като добавка към дневния си режим препарати, съдържащи Витамин D. Дали Вашият организъм синтезира достатъчно Витамин D може да бъде определено със специфичен кръвен тест: 25-ОН (Двадесет и пет Хидрокси) Витамин D, който ще определи дали имате нужда от допълнителен прием на медикаменти. В никакъв случай не предприемайте прием на Витамин D без лекарско предписание – докато организмът има механизъм за регулиране на количеството Витамин D, синтезирано чрез кожата, медикаментите с Витамин D могат да доведат до хипервитаминоза, която е опасна за организма.

В публикацията са използвани материали от www.fda.gov, www.cosmeticseurope.eu, www.esthetica.info

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Описание

Вашето място под слънцето! Защита и грижи в един флакон!

С настъпването на топлите дни хората се разделят на два лагера – някой с удоволствие излага лицето и тялото си на галещите слънчеви лъчи, а други се опитват да ги избегнат. При това и едните и другите имат своите „железни“ аргументи. Почитателите на тен не се уморяват да твърдят за ползата и дори за необходимостта на витамин D. Този витамин действително се произвежда в нашият организъм само под действието на слънчевите лъчи, за да бъдем конкретни – под въздействието на ултравиолетовите лъчи.  Той има много заслуги. Например, смята се, че той работи срещу депресията, а именно участва в регулирането на тирозинтидроксилаза – фермент, необходим за произвеждането на дофамин (тъй наречен хормон на щастието), а също адреналин и норадреналин.

„Белоснежките“ на свой ред, твърдят, че  стоенето на слънце – не е много полезен навик, а витамин D не оправдава фотостареене, както и ранните бръчки, които предизвикват същите ултравиолетови лъчи.

Както обикновено се случва истината е „златната среда“. Витамин D е необходим на организма и помага в борбата със зимната  депресия, а слънцето тук е в ролята на верен помощник. Но в същото време ултравиолетовите лъчи  предизвикват фотостареене. Какво да правим? Отговорът лежи на повърхността – използвайте качествена защитна козметика и се излагайте  на слънце колкото желаете!

Специалното водоустойчиво мляко от ТианДе е с комплексен защитен фактор UVA и UVB за тен, SPF 30 което ще Ви помогне да се наслаждавате на слънцето без вреда за кожата. Нанесете го преди излизане от къщи, през лятото, върху откритите участъци на тялото и не забравяйте да си го вземете на плажа! 

Съществуват три типа слънчеви лъчи – UVA, UVB и UVC ние сме заинтересовани само от първите два, тъй като UVC лъчи не достигат земята и се филтрират от озоновия слой на нашата планета.

UVA - лъчи присъстват в живота ни всеки ден, от момента на изгрев до залез слънце. Те са активни през цялата година, независимо от климатичната зона, температурата навън и времето. Преминават през облаците, с лекота преодоляват тази  бариера и «галят» нашата  кожа. Даже и прозорците за тях  не са преграда! Именно заради това някои козметолози предлагат да се използват слънцезащитни кремове даже вкъщи. UVA лъчите са пигментообразуващи или дълговълнови и представляват 95% от слънчевата радиация, достигаща до Земята.  Тези коварни  лъчи провокират синтез на  свободните радикали и в последствие, стареене  на кожата.

UVB лъчите – средни вълни на ултравиолетово излъчване. Смята се, че те са много по-опасни от дългите вълни. За щастие, само 5% от тях достигнат земната повърхност. Всичко останало се абсорбира от озоновия слой и облаците. Те показват най-голяма активност от 11:00 до 16:00 часа. Именно тези лъчи са отговорни за слънчево изгаряне и зачервяване на кожата..

Слънцезащитно мляко  от TianDe надеждно защитава кожата Ви от UVA и UVB лъчи и предотвратява фотостареенето. Фактор с високо ниво на защита - SPF 30 - ви подсигурява дългосрочното излагане на слънце. Не забравяйте да се актуализира редовно млякото, особено след къпане.

Въпреки факта, че използвате защитни козметика, запомнете: твърде дълги слънчеви бани са вредни за кожата! За да се изчисли безопасното пребиваване на слънце, използвайте една проста формула: нивото на SPF средства (в случая 30) се умножава по броя на минутите, за които обикновено ще   изгорите  на слънце без защита. Крайният резултат ще бъде най-доброто време, в което можете да прекарате на плажа. Тоест ако обикновено чувството на дискомфорт на кожата се появява след 10 минути, то със SPF 30 периодът на относително безопасно пребиваване на слънце се увеличава до 300 минути Не забравяйте, че чувството на дискомфорт - това не е пурпурна кожа! Това е почти незабележимо зачервяване и усещане за леко парене.

Слънцезащитно мляко SPF 30 от TianDe не само защитава кожата Ви от вредните ултравиолетови лъчи, но и ще се грижи за нея внимателно, благодарение на активните компоненти в състава си!

4 активни съставки за красотата на кожата Ви:

 • Пантенол - омекотява кожата;
 • Бета-каротин - антиоксидантна защита;
 • Витамин Е - удължава младостта;
 • Алантоин - ускорява регенерацията;

Активни съставки:

Пантенол - един от най-ефективните средства за увредена кожа. Той перфектно успокоява, овлажнява, облекчава сърбежа и предпазва от неблагоприятните фактори, включително и тези от ултравиолетовите лъчи. Пантенол – още популярен като “провитамин B5“, е от съществено значение за красотата на кожата и косата. В тялото, провитамин В5 бързо се превръща във витамин В5 (пантотенова киселина), основна съставка на коензим А, който има ключова роля в механизма на възстановяване на клетки и тъкани. Този витамин участва активно във формирането и регенерацията на кожата и косата. 

Бета-каротин – това е провитамин А, мощен  антиоксидант, който има способността да отблъсква вредните свободни радикали, които се появяват най-вече при слънчево изгаряне. При излагане на слънце, бета-каротинът в тялото ни функционира подобно на кожния пигмент – отразява слънчевите лъчи, съхранява се в кожата и я оцветява. Защитава  кожата от преждевременно  стареене, което причиняват ултравиолетовите лъчи. Това вещество предотвратява и лекува повредената повърхност на кожата, ефективно премахва зачервяването. Помага за укрепване на хидролипидната мантия на кожата.

Витамин Е (Tocopherol) – е най-ефективният антиоксидант, който пази виталността на кожата от вредното влияние на външните фактори – кислород, ултравиолетова светлина, замърсяване. Като задържа във външните слоеве мастноразтворимите витамини А и D, той подпомага растежа и възстановяването на кожата. Важно свойство на витамин Е е способността му да овлажнява, омекотява и придава еластичност на кожата, благодарение на което е получил определението витамин на младостта. Активно стимулира процеса на  регенерация и обновление на  клетките на  кожата, предотвратява стареенето, запазва и поддържа Вашата красота. От съществено значение е за суха кожа и е в състояние да изгладят фините бръчки и да предотврати появата на нови.

Алантоинът – много добро средство за заздравяване тъканта. Той има естествено успокояващо и лечебно действие, което повишава водното съдържание в извън клетъчната матрица, укрепвайки структурата на клетката. Също така овлажнява и прави кожата по-гладка, подпомага клетъчното регенериране за по-бързо заздравяване на рани или белези. Алантоинът не съдържа аромат, не е токсичен и е хипоалергенен. Затова съставката е подходяща и за хора с чувствителна кожа, розацеа или екзема. Ускорява регенерацията на кожата, омекотява кожата и спомага за облекчаване на болката. Средствата, с високо съдържание на алантоин се идеални за кожа, която е изложена на постоянно негативно влияние на околната среда. Перфектно успокоява кожата след слънчеви изгаряния. 

 

Допълнителна информация

Какво е SPF (Слънцезащитен фактор) и как да го разчитаме

Излагането на слънце в много отношения е полезно за здравето и е важно за правилното функциониране на организма, но с увеличаването на Ултравиолетовата радиация (UV radiation) е от огромна важност излагането на слънце да става с повишено внимание и употреба на подходящ продукт за защита от вредните лъчи. Не забравяйте, че прекомерното припичане на слънце без Фотопротектор крие сериозни рискове за Вашето здраве!

Ултравиолетовата радиация се състои от три типа лъчи – UVA, UVB, UVC, които се различават по дължина на вълната, биологичната им активност и дълбочината на проникване в кожата. Докато лъчите UVC не водят до увреждане (изгаряне) на кожата или до ракови образувания, другите два типа: UVA и UVB могат да се отразят пагубно на организма ни, що се отнася до слънчево изгаряне и фотостареене.

UVA лъчите са дълговълнови и представляват 95% от слънчевата радиация, достигаща до Земята. Те проникват до дълбоките слоеве на кожата и в продължение на години се е смятало, че играят огромна роля за преждевременното стареене и образуването на бръчки. Въпреки, че UVA лъчите са по-малко интензивни от UVВ лъчи, те присъстват в слънчевия спектър през цялата година, през някои от месеците са дори много по-интензивни от UVВ и имат свойството да проникват дори през стъклени прегради и през облаците. Последните проучвания показват, че последствията от тях са не по-малко негативни от тези на UVВ лъчите, що се касае до злокачествените образувания, като те могат да предизвикат значителни клетъчни изменения в дълбоките слоеве на кожата (кератиноцитите в базалния слой на епидермиса), където се зараждат някои видове рак.

UVВ лъчите са със средна дължина на вълната и на тях се дължи слънчевото изгаряне, ускореното стареене на кожата, както и развитието на повечето форми на рак. Интензитета на този тип лъчи варира според сезона, географското местоположение и времето от денонощието. UVВ лъчите не могат да проникват през стъкло.

Въпреки, че вредата, която UVA и UVВ лъчите нанасят на кожата все още е обект на изследване, доказано е, че тяхната комбинация носи значителен риск от увреждане на кожата и може да доведе до необратими последици, като ракови заболявания и преждевременно стареене.

UVС лъчите са най-къса дължина на вълната и тъй като се филтрират от озона в атмосферата, те не могат да достигнат до Земята – поради тази причина не представляват опасност за хората.

SPF (SUNBURN PROTECTION FACTOR) – ФАКТОР ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ СЛЪНЧЕВО ИЗГАРЯНЕ (СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ФАКТОР)

Как да разчитаме SPF. Факторът за предпазване от слънчево изгаряне (SPF) показва теоретично времето, през което можете да останете изложени на слънце без да предизвикате слънчево изгаряне. Например продукт с SPF30 ще Ви позволи да се излагате на слънце 30 пъти по-дълго без да застрашите кожата си от изгаряне, отколкото, ако не използвате слънчева защита. Пример: Ако кожата Ви изгаря за 10 минути без Фотопротектор, нанасянето на продукт с SPF30 ще увеличи това време 15 пъти, т.е. времето, през което няма да изгорите, се увеличава на 300 минути. До скоро SPF се отнасяше само  за степента на предпазване от Ултравиолетовите В лъчи (UVB rays) и имаше големи различия между стандартите на отделните държави.

Европейски стандарт за SPF: През 2009 г. е подписано споразумение между Colipa (Европейска Асоциация за Козметика, Тоалетни и Парфюмерийни изделия), регулиращите инстанции на Япония, Южна Африка за стандартизиране на SPF в козметичните изделия. Отчетено е увреждането, което UVA лъчите нанасят на кожата и се въвежда нов начин за преценка на SPF. Новия стандарт за означаване изисква степента на защита от UVA да представлява 1/3 от изписания върху продукта тотален SPF. Пример: Ако защитата срещу UVA има SPF 5, a защитата от UVB е SPF 30, тоталния SPF, означен върху продукта, трябва да бъде SPF 15, без значение на това, че реалната защита от UVB е по-голяма. На етикета на продукта трябва да е ясно означено, че той отговаря на изискванията за SPF/UVAPF, посредством изписването и ограждането с кръгче на буквите UVA (диаметърът на кръгчето не трябва да бъде по-голям от височината на SPF номера. Повече информация на Английски език може да намерите тук.

Американски стандарт за SPF. FDA (Американската Администрация за Храните и Лекарствата) продължава да използва старите означения за измерване на SPF, но от Юни, 2012 г. продуктите предлагащи и защита от UVA, трябва да съдържат означение “Broad spectrum SPF” (Широкоспектърен Фактор за предпазване от слънчево изгаряне). Повече информация на Английски език може да намерите тук.

ДО КОЛКО ДА СЕ ДОВЕРИМ НА SPF

На практика, освен продуктите за защита от вредните слънчеви лъчи, съществуват множество странични фактори, които оказват влияние на степента на защита от слънцето. Някои Фотопротектори могат да бъдат измити частично или напълно при къпане или при изпотяване, неравномерното или недостатъчното нанасяне на слънцезащитния продукт може да остави участъци от кожата Ви с намалена защита или дори незащитени, а употребата на някои антибиотици или продукти, деривати на Витамин А (като Ретинол, например), могат да доведат до завишаване на чувствителността на кожата към слънцето.

Не забравяйте и факта, че около обяд слънчевите лъчи са най-опасни! Хладният вятър много ефикасно може да замаскира силата на слънцето и да Ви подведе – внимавайте! Друг важен фактор, който трябва да се вземе под внимание е отразяването на слънчевите от някои повърхности, което увеличава силата на слънчевата радиация:

Сняг – до 85%

Пясък – до 17%

Вода – до 5%

За да се постигне максималната защита, която даден продукт предлага, без значение от неговия SPF, е необходимо  той да се нанесе 15-30 минути преди излагането на слънце! След това не пропускайте да го нанесете отново, в съответствие с указанието на опаковката. Не всички Фотопротектори са водоустойчиви, така че внимателно прочетете листовката им и внимавайте, когато се къпете или се потите – може да се наложи да нанесете продукта отново в много по-кратък срок, от този, който означения SPF предлага.

ВИТАМИН D И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ФОТОПРОТЕКТОР

Тъй като синтеза на Витамин D, който е от изключителна важност за ключови процеси в нашия организъм, се извършва в кожата, при непрекъснато използване на Фотопротектор с висок фактор, е възможно този синтез да бъде нарушен и вашия организъм да не получава достатъчно за правилното си функциониране. Консултирайте се с Вашия дерматолог има ли необходимост да приемате като добавка към дневния си режим препарати, съдържащи Витамин D. Дали Вашият организъм синтезира достатъчно Витамин D може да бъде определено със специфичен кръвен тест: 25-ОН (Двадесет и пет Хидрокси) Витамин D, който ще определи дали имате нужда от допълнителен прием на медикаменти. В никакъв случай не предприемайте прием на Витамин D без лекарско предписание – докато организмът има механизъм за регулиране на количеството Витамин D, синтезирано чрез кожата, медикаментите с Витамин D могат да доведат до хипервитаминоза, която е опасна за организма.

В публикацията са използвани материали от www.fda.gov, www.cosmeticseurope.eu, www.esthetica.info

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Сходни артикули

 • Active Life
 • Fucoidan
 • My Family Care
 • Phyto Code
 • Asian Beauty
 • Snail Secret
 • Botoluxe
 • Snake Factor
 • TianDe hygiene
 • Tibetan Herbs
 • 203040
 • Snake Oil
 • Soft hands from nature
 • Aloe Rich
 • Women's Health
 • BAD Products
 • Tiande for men
 • Corrective Serum
 • Light legs from nature
 • Energy & Freshness
 • City Chic
 • Altai
 • Bio Rehab
 • Zhenfei Perfect
 • Ecosphere
 • Altajski samovar
 • Collagen Active
 • Gift of Shambhala
 • City Style
 • Dolce Vita
 • Hainan Tao
 • Dual Sistem
 • De Luxe
 • Ginseng
 • Marine Collagen
 • Model UP
 • Fruit Energy
 • SPA-Technology
 • Pro Botanic
 • Pro-Comfort
 • Shou-Wu
 • Ganoderma
 • Talasso
 • Source of vitality - Phytopatches
 • Silver
 • Natural Beauty
 • Placenta
 • Lux Class Cosmetics
 • ProDental
 • Natural Veil
 • TianDe with love
 • Skin Triumph
 • Vitamin-C
 • In Top
 • Solution
 • Baby Bambo
 • Master Herb
Онлайн магазин
TianDe Online - ТианДе Онлайн © 2019 - Dobroslava Karadeney